BUENAS DIAS SIGNORAS Y SIGNORITAS

OUDERE JONGERE [JOOP] MET ZIJN CUBAANSE VRIENDIN-BEATRIZ-ORGELDAG-HOORN 2014
OUDERE JONGERE [JOOP] MET ZIJN CUBAANSE VRIENDIN-BEATRIZ-ORGELDAG-HOORN 2014

Na me door een stapel post heen te hebben gewerkt na 2 maanden Cuba, las ik wat oude kranten en zag ik op de televisie de onvrede van de zoveelste duizendste asielzoeker, werd mij gevraagd of mijn postadres nog wel klopte, lees ik van de pensioenfondsen die geen winst hebben gemaakt??

De eventuele jaloersheids belasting..lees belasting over spaargeld wat het nijvere spaardertje boven het hoofd hangt (je mocht het naar je zin hebben) verhoging van de tarieven bij de diversen banken,verhoging van???? Enz,enz moet ik doorgaan??

 

HET CUBA VIRUS.

JA…..ik reis nog steeds veel, maar ben blijven hangen in Cuba, een voor mij veilig land, niks mis met het comunistische systeem, het land word nog niet uitgevreten door Imad-Abdoel en zijn kornuiten.

JA….het heeft gelukkig zo z’n beperkingen o.a .geen Luna Parken-kermissen van 30 meter hoog, Mac Donalds, wiet, drugs, porno-sex winkels- Ook vaak GEEN boter, kaas, zoeken naar brood, gezuiverd water enz.

In Cuba zijn GEEN onderdelen winkels voor motoren of auto’s,worden de autovelgen nog aangedraaid met een wiel sleutel,en de banden nog met de hand verwisseld, pas een soort van A.P.K. op auto’s ingevoerd,..maar stelt niks voor, mocht men toch vallen over bijvoorbeeld een glade band of een te grote rookpluim dan word dat opgelost met wat Cubaanse Pesos. Rijden paard en wagens als vervoer van alles en nog wat,en trapt de bestuurder van een driewiel fietstaxi zich het lazerus maar..is wel eigen baas. Jammer genoeg NU pas beperkt internet en..heeft men de mobiel ontdekt.

Rijden er Chevrolets,Buicks-De Soto..enz rond met Lada motoren, maar WEL gaan!! Word er op straat van alles gerepareerd, met niks. Maar nergens ter wereld lopen de tweetakt motoren mooier als in Cuba..

In de motoren met zijspan worden oma en opa vervoerd, al dan niet met pothelm op, ook word het varken krijsend ter slacht gereden om aan het spit te eindigen.

Is de gezondheidszorg-scholing-water enz gratis, GEEN.. wegen-onroerendgoed-inkomsten-reclame-waterafvoer-riool-vermakelijksheids-buma-glas-inbraak-opstalverzekering en al wat men maar in Holland bedenken kan… EN betalen moet.

ALLES VOOR ZOLANG HET DUURD

Juist het gevoel van Holland in de jaren vijftig-zestig trekt mij als een magneet, ook Beatriz trok mij aan als een magneet wat zich resulteerd in een fijne relatie van nu al zo’n 4 jaar, en dat voor zolang het duurd.

Na veel gewinkeld te hebben en…genoten van het vrouwelijk schoon, wilde ik in wat rustiger vaarwater komen en voor zolang de boom nog bloeit een vaste relatie aangaan.

JAAA..vrouwen zat en…mooi! Van zwart-mulata-lichtgekleurd tot blank aan toe, kortom de snoepwinkel was geopend,ene…winkelt en proeft u maar.

Kijk een vaste relatie op Cuba heb je gauwer dan een taxi, maar een (hopelijk) eerlijke relatie?

Ach, is eigenlijk hetzelfde als in Holland, hoe rolt de bal?

Via een in Holland getrouwde lieve Cubaanse vrouw leerde ik Beatriz kennen, de bal ging rollen en zijn nu zo’n vier jaar samen.

BEATRIZ BEZOEKT HOLLAND-2015 (zie foto).

Ik wil er eigenlijk niet meer over praten en aan denken wat het allemaal aan papierwerk en geld heeft gekost om Beatriz uit te nodigen voor een bezoek aan Holland en dit voor 3 maanden.

Zo makkelijk als…..?? Holland binnen komen..en BLIJVEN..zo moeilijk was het voor ons…dit terwijl Beatriz 2 kinderen achter liet, oma is en een eigen huis heeft, IK terecht met de billen bloot moest, lukte de uitnodiging de eerste keer niet en moest ik in Holland een advocaat nemen..ik wil er verder NIET meer over praten-BASTA,!

 

SALSA-RUM-MAMBO-AMOR-TE AMOOOOO.

JAAAA…men vertrekt volgende week weer voor 2 maanden, heb er altijd weer opnieuw zin in, veeeel NIET-maar wel een lieve Beatriz,salsa dansen-varken aan het spit, zon, een dikke kont in Cuba? geen probleem, jij niet? dan een ander.

Het is in Cuba allemaal wat spannender en vrijer dan in Holland, jaa ook wat blooter ome Kees….men is er trots op om mooi te zijn  en…CUBAAN-ook het liefdesleven is wat vrijer (maar dat is mijn mening)

 

BLOEIT OOK BIJ U DE BOOM NOG??... EN ALLEEN??

Ik heb in het verleden diversen mannen aan een fijne relatie geholpen, JA ook motorvrienden, maar blijft prive!!

Mocht u de stap over de oceaan aan durven, en een eerlijk persoon zijn, dan kan ik u helpen,

NEE niet voor een vakantie avontuur, ga dan maar naar Gambia.

 

Groeten jullie JO,JO eneee BEATRIZ… IS ZE MOOI OF MOOI ????

 

RESUM…let wel..ben in Holland ook erg tevreden,heb een eigen museum!Mijn moeder leeft gelukkig nog, Heb twee dochters plus kleinkinderen, achterkleinkind, ja,ja, familie. Weinig… maar goede vrienden, EN de schone lucht in Holland!!

 

Joop op Televisie

Museum Joop Walter-Hoorn.

museum joop walter
museum joop walter

Geheime opnames genomen bij Joop Walter...

 

Het betreft in mijn eigen museum genomen foto's.

Foto 1 Joop met Michel Koppies, samen met de speciale 3- Wheel Tricycle met een

Harley Davidson-Shovel Head motorblok oorspronkelijk 1200 cc maar opgeboord naar

1400 cc, als je niet op past trekt ie de straatstenen eruit

Het heeft een cardan aandrijving op het achterwiel en ......uniek....een achteruit

gemaakt uit een versnellingsbak van een oude Taunus 12 M jaren zestig.

Het is volgens mij de enige Tricycle in de wereld met deze gegevens.!!

 

Foto 2 Het draaiorgel de ,,Buffel,, gebouwd in 1933 bij de Firma Perlee Amsterdam en....nog in orginele spelende staat. 

Museum Joop

museum joop walter
museum joop walter

Hier een foto van de BUFFEL

Zelfs joop moest een dezer dagen een stapje terug doen

Wel is dit vervoermiddel race race en nog eens race tenminste volgens joop.

Hij heeft zelfs aangegeven dat hij ons de bloedjesnellers  makkelijk kan bijhouden

Lekker verder dromen joop

Hier joop nogmaals met zijn nieuwe aanwinst

Past precies bij hem lekker goedkoop en millieu vriendelijk.

Hij is er zelfs van plan mee naar cuba te rijden.

De meiden daar zien hem al aankomen, gelijk de verkering uit   

JOOP WALTER, MISSCHIEN EEN LEVENDE LEGENDE ...?

JoJoTours, niet voor fietsvakanties...
JoJoTours, niet voor fietsvakanties...

 

Geboren in het goede jaar 1941, dus reken zelf maar uit hoe jong.

Als kind uit een normaal gezin groeide ik op in Hoorn en met name in het Venenlaan kwartier.

Al spoedig had ik in de gaten dat er met handelen meer te verdienen was dan met werken.

Dit kwam omdat mijn vader ook in van alles handelde en het spreekwoord luidt immers....een appel valt niet ver van de boom !

In de jaren vijftig en zestig waren we al bekend in Noord-Holland,

immers wie een mooie en snelle, liefst Italiaanse brommer wilde aanschaffen kwam vaak bij ons terecht in de Pieter Florisstraat, juist... op de hoek !!

Wij waren trouwe klant op het Waterlooplein en op de diverse automarkten waar ook in brommers werd gehandeld.

De aparste modelen werden door ons gekocht ..opgeknapt en verfraaid met het goede spul, mijn vader kon met de kwast mooier resultaat maken dan met de verfspuit.

 

DEMM, PARILA, ITOM, RAP ROCKY ENZ.

 

Ook was hij een meester in het opvoeren, legendarisch waren onze snelle Demm's, Parila's,Rap Rocky's enz.

Dat de ambachtschool voor mij een kwelling was, moge duidelijk zijn, ach er was zoveel leuks te beleven,Elvis Presley en vele andere bekendheden waren voor mij en...vele anderen veel interesanter.

Na de ambachtschool werk zoeken, nou dat was er genoeg, god bewaar me als ik er nog aan terug denk, alle dagen naar Bruynzeel werkzaam bij de Technische Dienst !

Op 3 meter hoogte zag je een glimp van het buitenlicht, ik voelde mij een vogel die gevangen was!!

Ja, zei mijn vader, je kan er nog een diploma instrumentmaker halen,

dit resulteerde in weer 1 dag in de week naar school, en een bult huiswerk !

 

DE HANDEL IN...

 

Nou dat diploma heb ik gehaald, maar........ik wist toen al dat ik de handel in zou gaan, maar eerst nog de kwelling die dienstplicht heete.

Laat ik daar maar over stoppen, twee jaar, echt niks gedaan...ja, ik had in de buurt van de kazernes links en rechts diverse verkerings.

Na de dienst diverse banen gehad, teveel om op te noemen.

Uiteindelijk in de beginjaren zeventig nog op het Waterlooplein gestaan met allerlei soorten handel.

Dit was ook de tijd dat ik met Henk en z'n broer Martin Groot en Hildo Krop bevriend raakte, en.....nog steeds zeg ik altijd...je hebt aan een paar goede vrienden genoeg.

Ondertussen getrouwd met Yvonne, waarbij twee dochters op de wereld kwamen, we hadden met heel veel handelen wat geld verdiend en door middel van een soort ruil....ons eerste pand op het Grote Oost gekocht !!

Jongens,dat was een gouden greep, terwijl ik op het Plein stond, deed Yvonne de winkel.

Het lag ons geen windeieren en langzaam aan werd de grond steviger onder onze voeten.

Het zou te lang duren om alles te vertellen, het antiek handelen, de draaiorgels, de reizen naar het buitenland hiermee, de motoren, de diverse panden waar we van wisselden.....laat een ding duidelijk zijn....nee,... ik kreeg geen geld of huis bij het trouwen maar ik kreeg iets veel waardevoller mee; n.l de overgedragen handelskennis van mijn veel te vroeg overleden vader.

Dat... was de bassis voor onze vooruitgang, altijd had ik in de gaten wat handel was of niet !!

Ja,....net weer op tijd de bakens verzet, het pand op het Grote Oost goed verkocht, een nieuw pand gebouwd waarin mijn droom verwezenlijkt werd; n.l vanuit mijn woonkamer, bed en....bad al mijn mooie overgebleven aparte spullen kunnen bekijken.

Nu reis ik veel, ik heb die spanning en...avonturen nodig en....ik hou niet van de kou, kan er niks leuks aan ontdekken.

 

RESUMÉ...

 

Waar het eindigt....?? ..nou net als voor iedereen..op het kerkhof of door de pijp, ja, klinkt cru maar..is de realiteit.

Maar voorlopig ga ik hopelijk nog even door met reizen, kijk weer uit naar de zomer, gaan we de motor giro weer rijden in Italie ??

Of zetten we zelf een rit uit, met een niet te grote ploeg?,

Net zo leuk, Duitsland langs de Moezel, gebakken aardappelen met een heerlijke snitzel met ....gebakken uitjes, jezus.. het water loopt in m'n mond.

Vroeger zei Poele Duinmayer, (hij verkocht gerookte paling op de markt en kermissen)...heb je de kleur gezien?...dan heb je de smaak in je mond!

Jongens en...misschien een enkele dame... Jopie gaat stoppen, het is bedtijd.

Positief denken..daar gaat het om, dit was het in het kort.

 

Groeten,

 

Joop Walter, julie....JO.JO.


Wie is Joop?

Op avontuur in Salsaland...
Op avontuur in Salsaland...

Joop is onze eigen bloedjesnelwereldreiziger,

reis om de wereld in 80 dagen is hem op 't lijf geschreven,

eerst Italia, toen Thailand, Cuba, nog een maand Thailand ,

daarna alweer een maand Thailand en nu weer hals over kop

nog een keer naar Cuba om daarna weer naar Thailand af te reizen,

waar haalt hij de energie vandaan?

Wij denken daar waar de rust ontbreekt...

 

Hier zijn eerste Cubaanse belevenissen.

 

Wij wensen de lezertjes

veel plezier!

 

de foto's vind je hier, maar wel weer  terugkomen....

MET DANSCHOOL "LA DYNAMICA" NAAR CUBA !

Het dansgezelschap...
Het dansgezelschap...

Mocht ik jullie de laatste keer hopelijk hebben laten genieten van mijn avonturen in Thailand, zoals beloofd hierbij mijn belevenissen in Cuba.

Cuba ,het grootste eiland van de Caribbean, heeft van alles te bieden.
Een mengeling van koloniale steden, landschappelijke contrasten en....
een uiterst vriendelijke bevolking.
Dit tezamen met de overduidelijke sfeer uit de jaren '50, de rum en de sigaren maakt het eiland uniek en een lust voor zowel natuur-,cultuur-en strandliefhebbers en voor de wat meer avontuurlijke reizigers de danscultuur !!
Ik ging dus tezamen met nog een aantal dansliefhebbers, voornamelijk vrouwen op naar Cuba, dit onder leiding van dansschool "La Dynamica"

IN DE BAN VAN DE SALSA !

Bloedjesnelreiziger Joop geeft het ritme aan...
Bloedjesnelreiziger Joop geeft het ritme aan...

Cuba, het eiland van Fidel Castro, Hemingway en......de Salsa, deze dans vond zijn oorsprong bij de slaven die op de tabaksplantages werkten en met beperkte muziek instrumenten hun eigen roots in de Cubaanse muziek brachten.
Spelend op olie vaten, de maat geslagen met de 'clave' (twee houten stokken,
waarvan er een hol is).
Deze combinatie met zang en handgeklap moet fascinerend geweest zijn.
De oorsprong lag in de 'Son', een ingetogen dans met eigen passen en...variaties.
Later na de afschaffing van de slavernij kwamen er meer muziekinstrumenten bij,
wat resulteerde in de hedendaagse muziek .

page loading